Nieuws

Ter Wielen kijkt uit naar belangrijke week met Spakenburg

Voor SV Spakenburg staat er een belangrijke week op het programma. Natuurlijk zijn alle ogen gericht op de derby tegen IJsselmeervogels, maar voor het zo ver is, krijgen de Blauwen dinsdag eerst in de strijd om de KNVB Beker bezoek van Hoofdklasser DFS.

,,Ik weet niet of dat een nadeel is, aldus de doelman van Spakenburg, Leon ter Wielen. ,,Voor sommigen kan het bekerduel misschien druk van de derby afhalen. Zelf zou ik liever een week naar de wedstrijd kunnen toeleven. Toch is ook de bekerwedstrijd een belangrijke voor de dertigjarige. ,,Ik wil heel graag door in de beker. Ik heb hem met PEC Zwolle eens gewonnen, dat was fantastisch. Ik heb niet de illusie dat we hem winnen, maar hoe verder je komt, hoe leuker het is.

Ter Wielen denkt niet dat zijn ploeg problemen heeft om zich op de bekerwedstrijd te focussen. ,,Als ik naar de jongens kijk, krijg ik het idee dat dat wel lukt. Verder is het afhankelijk wat de trainer wil. Jordi Bitter en Barry Beijer komen terug van blessures, in zulke situaties neem je liever geen risicos. Daarin zullen we verstandig zijn, maar verder is dinsdag gewoon een wedstrijd waarin we door willen en moeten.

Toch staat Spakenburg al behoorlijk in het teken van de derby, geeft Ter Wielen toe. ,,Hij leeft zeker. We hebben heel duidelijk gezegd dat we ons eerst op de andere wedstrijden blijven focussen, maar je ziet al hoe de tribunes worden opgebouwd, je bestelt al kaarten voor familie en vrienden. Dan kijk je er zeker naar uit. Iedereen die bij Spakenburg of IJsselmeervogels voetbalt, wil dit meemaken.