Nieuws

Ton Cornelissen biedt excuses aan

De assistent-trainer van Kozakken Boys heeft zijn excuses aangeboden voor zijn gedrag van zaterdag in de topper tegen Katwijk. Dat deed hij via een regionale editie van het Algemeen Dagblad.

In de editie Rivierenland laat de oefenmeester weten dat hij in tegenstelling tot Robbert Susan van VV Katwijk (de ander die bij het incident was betrokken https://tweededivisie.nl/slider/robbert-susan-ik-kreeg-een-klap-op-mijn-hoofd/) bewust heeft gewacht met het geven van een reactie: ,,Dat zou gezorgd hebben voor een onjuiste schets van hetgeen is gebeurd. In het heetst van de strijd zijn eerste reacties dan ook altijd te gekleurd en vaak niet objectief. Hetgeen ook blijkt uit de interviews die wl zijn gegeven. Als iedereen nu de beelden nogmaals zou bekijken, dan is mijn aandeel in deze kwestie natuurlijk duidelijk zichtbaar. Zichtbaar is echter ook dat ik niet sloeg, of Susan niet op of tegen zijn hoofd heb getrapt. Ik heb hem ook niet driemaal getrapt, zoals hij zelf aangaf in zijn interview. Ik probeerde de bal onder mijn voet te krijgen, maar heb daarbij Susan mogelijk wel geraakt. Daarna escaleerde de boel, waarbij Susan zelf ook wel degelijk zijn aandeel had. Dit is ook duidelijk zichtbaar op diezelfde beelden.

De assistent-trainer zegt er ook over: ,,Wat er zaterdag is gebeurd tijdens Katwijk-Kozakken Boys, daar heb ik zeker mijn aandeel in gehad. Voor dat deel wil ik dan ook mijn excuses maken. Ik heb me laten uitlokken en dat mag in mijn positie natuurlijk nooit gebeuren. Ook niet, of zelfs niet, als dat uitlokken gebeurt door deze persoon op deze manier. Mijn ontlading had nooit op deze wijze mogen plaatsvinden en dat spijt me dan ook oprecht.

Cornelissen komt tot een opmerkelijke manier van boetedoening. ,,Verder wil ik mijn excuses met name richten aan jeugdspelers. Onder anderen k ben geen goed voorbeeld geweest van hoe het hoort te gaan. Ook mijn petekind van zes jaar oud is erg geschrokken en was bang dat ik werd doodgeslagen. Hij zag op televisie allemaal politiemensen en heeft mij daarna niet meer in beeld gezien. Dat mag natuurlijk niet gebeuren. Hij moet in zijn Kozakken Boys-tenue, samen met zijn ouders en zijn oma, op het puntje van de bank zijn oom kunnen aanmoedigen en trots op hem kunnen zijn. Dat heeft tot nu toe ook altijd gekund, maar zaterdag overheersten vanaf de zeventigste minuut de angst en de zorgen om zijn oom. Ik zal daarom dan ook aan zijn team, SVSSS Mini’s-2 uit Udenhout, een donatie doen. Ik zal in overleg gaan met zijn teamleiders over de vorm van mijn donatie.