Nieuws

Ton Cornelissen en Kozakken Boys accepteren schikkingsvoorstel

Uit de voorbeschouwing op de officile site van Kozakken Boys blijkt dat Ton Cornelissen het schikkingsvoorstel heeft geaccepteerd. Het betekent dat de assistent-trainer een schorsing van vier wedstrijden heeft gekregen.

In de voorbeschouwing op de ontmoeting met Rijnsburgse Boys schrijft de club immers: ,,Kozakken Boys zal het de komende wedstrijden, en dus ook zaterdag, zonder assistent-trainer Ton Cornelissen moeten doen. Hij is, na het opstootje in het duel met VV Katwijk, voor vier wedstrijden geschorst. Daarmee wordt het incident tuchtrechtelijk nu in elk geval afgesloten.

Het betekent dat de oefenmeester niet op de bank zit bij de duels van Kozakken Boys met Rijnsburgse Boys, Koninklijke HFC (22 september), GVVV (29 september) en VVSB van 6 oktober naar aanleiding van de opstoot tijdens de ontmoeting met Katwijk. Hij en Robbert Susan van de oranjehemden waarin daarin de centrale personen.

Eerder was al bekend dat de tuchtcommissie Robbert Susan een schorsing heeft opgelegd van twee wedstrijden. De aanvoerder van Katwijk mist daardoor alleen nog de wedstrijd tegen VVSB van zaterdag, nadat hij afgelopen weekeinde tegen SV Spakenburg al het eerste deel van zijn uitsluiting uitzat. De bond had hem immers al een voorlopige straf opgelegd. Het is reglementair niet mogelijk een trainer voorlopig te schorsen, waardoor de straf voor Cornelissen een week later ingaat.