Nieuws

Video: Van de Haar beschuldigt arbiter van obsceen gebaar

Hans van de Haar, de trainer van FC Lienden, heeft na de wedstrijd tegen Spakenburg scheidsrechter Lorenzo Cairo beschuldigd van een obsceen gebaar.

Het was vandaag een emotionele middag in de Betuwe waar scheidsrechter Cairo kort voor rust een strafschop gaf aan de gasten en tegelijkertijd Haris Memic van het veld stuurde. Na rust werd ook de trainer achter de afrastering gestuurd en volgde een tweede strafschop voor Spakenburg. Uiteindelijk verloor FC Lienden met 3-4.

Trainer Hans van de Haar keek met gemengde gevoelens terug op deze ontmoeting. ,,Ik weet niet met welke intentie bepaalde mensen hier naartoe komen, maar de wedstrijd wordt net voor rust verkracht. Daarna geeft hij nog een penalty en ik word weggestuurd voor niets. De vierde man zegt tegen mij donder op, daar heb ik getuigen van. Onze grote vriend de scheidsrechter doet een dikke lul gebaar naar mij met zijn hand. Echt schandalig. Ik heb hem niet beledigd. Helemaal niets.

Later ging de oefenmeester dieper in op het moment vlak voor rust. ,,Ik heb gezien dat hij honderd procent de bal speelt. Ik zit op 35 meter, maar ik heb er volledig zicht op hoe Haris Memic zijn sliding inzet. Het is puur op de bal en hij heeft ook de bal. Er is dus helemaal niets aan de hand.

Toen iedereen naar de kleedkamer liep bij het begin van de rust sprak de trainer met de leidsman. ,,Ik heb gezegd dat ik het niet met hem eens was in hele nette woorden. En op het moment dat ik de kleedkamer uitkom, heb ik de beelden gezien. Dan zeg ik honderd procent geen penalty. Aan de andere kant heeft hij het ook gezien. Hij zegt we zijn het met zijn allen eens. Dat verbaast me natuurlijk niet. Dan kom je in een patstelling. Dat slaat nergens op. Dan wordt het welles-nietes. Dan word je kleine kinderen. Dus ik ben na de rust gewoon doorgelopen en heb het ter kennisgeving aangenomen.