Nieuws

Van Eijma gaat voor titel met Kozakken Boys

Het kampioenschap van de Tweede Divisie. Dat is het doel van Irvingly van Eijma bij zijn nieuwe club Kozakken Boys. Zo vertelde hij in een gesprek met deze site.

Van Eijma wil niet alleen spelen bij zijn nieuwe club, maar hij wil ook iets hebben om voor te spelen. Als het aan hem ligt, gaat de ploeg van trainer Jasper de Muijnck meedoen om het hoogste haalbare. ,,Ik wil kampioen worden met Kozakken Boys en zoveel mogelijk voor de ploeg betekenen met assists en doelpunten. Ze draaien al een aantal jaar goed mee, dus waarom dit jaar ook niet?

Na avonturen bij FC Oss, Jong FC Den Bosch, RKC Waalwijk en het Finse Atlantis FC besloot Irvingly van Eijma afgelopen zomer om neer te strijken bij Kozakken Boys. Voor de aanvaller staan speelminuten en zijn ontwikkeling op n. Verder hoopt hij sportieve successen te boeken. De international van Curaao wist vooralsnog niet te scoren namens de Werkendammers, maar verscheen in de eerste twee wedstrijden van de competitie wel aan de aftrap. Speelminuten moeten ervoor zorgen dat Van Eijma zich ontwikkelt. Toch merkt de aanvaller dat hij nog niet helemaal gewend is geraakt aan het amateurvoetbal.

Topfit

,,Ik heb moeite om te wennen aan het feit dat we bij Kozakken Boys drie keer in de week trainen, aldus de Brabander. ,,Ik was gewend om zeven tot acht keer in de week te trainen. Ik ben dus nog aan kijken hoe ik mijn dagen invul. Eigenlijk wacht ik overdag tot we gaan trainen. Vroeger was ik juist rond twee uur in de middag klaar. Desondanks verscheen de oud-prof topfit aan de start van de voorbereiding. Hij bleef tijdens de zomer volop bezig voor zichzelf en dat wierp zijn vruchten af. ,,Ik ben samen met een vriend blijven trainen in de vakantie. Nu ik zoveel vrije tijd heb, wil ik dat ook doorzetten. Ik heb er in ieder geval veel aan gehad.

Aan het einde van het afgelopen seizoen kwam de voorhoedespeler veelvuldig in actie voor RKC en was daarin belangrijk. Dat smaakte naar meer, maar de club besloot zijn aflopende contract niet te verlengen. Tegelijkertijd liet hem dat inzien dat het tijd werd om wekelijks op het veld te staan. ,,Ik was op zoek naar zekerheid en vertrouwen. De directeur van Kozakken Boys en de trainers benaderden mij en ik voelde in die gesprekken vertrouwen. En dacht: waarom niet? Verder speelt deze club de laatste jaren bijna altijd in de top drie of vijf. Vorig seizoen zijn ze zelfs op een punt na kampioen geworden. Dat ze een topploeg zijn, maakte het makkelijker om te kiezen voor een overstap naar deze club.

Op de foto is Irvingly van Eijma (rechts) in duel met Melvin Grootfaam van AFC.