Videos

Voorzitter De Treffers verguld en verrast met Gouden Bondsspeld

Een trotse voorzitter van De Treffers. Dat is Bert Janssen, nadat hij de Gouden Bondsspeld heeft mogen ontvangen van Michael van Praag. ,,Dat het uit handen komt van de bondsvoorzitter maakt het extra speciaal.

Janssen vertelde in een reactie dat hij werd verrast door het ontvangen van de Gouden Bondsspeld. ,,We hadden Michael van Praag uitgenodigd als gastspreker en dus heb ik er absoluut geen rekening mee gehouden dat ik een onderscheiding zou ontvangen. Temeer omdat deze onderscheidingen normaal gesproken worden uitgereikt door een ambassadeur van de KNVB en niet door de bondsvoorzitter zelf. Dat heeft me heel erg verrast. Een Gouden Bondsspeld krijgen uit handen van de bondsvoorzitter maakt het natuurlijk extra speciaal.

De official werd zo beloond voor de talloze werkzaamheden die Bert Janssen heeft verricht voor De Treffers. De bestuurlijke periode van Janssen begon in 1988 toen hij voorzitter werd van de jeugdafdeling. In 2002 werd hij vicevoorzitter en vanaf 2004 is Janssen voorzitter van de club uit Groesbeek. Als hoogtepunt in de periode als voorzitter van De Treffers noemt Janssen de oplevering van het nieuwe, moderne sportpark in 2010.

Michael van Praag was te gast als spreker tijdens de avond Groesbeek meets... Deze avond werd georganiseerd in het kader van het honderdjarig bestaan van De Treffers en was volgens de voorzitter een mooie aanloop richting de andere activiteiten die het komende jaar gepland staan. Tot slot ging Michael van Praag ook niet met lege handen naar huis. Bert Janssen overhandigde hem een pakket met De Voltreffer; het jubileumbier van De Treffers dat is gebrouwen ter ere van het honderdjarig bestaan.

Op de foto van Joop Verstraaten van De Gelderlander staat het moment van de officile overhandiging van de Gouden Bondsspeld door Michael van Praag (links) aan Bert Janssen (rechts).