Nieuws Videos

Garantie op doelpunten bij Rijnsburgse Boys

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Rijnsburgse Boys-FC Lienden.

Zaterdag ontvangt Rijnsburgse Boys op het eigen Sportpark Middelmors FC Lienden in een duel dat ongetwijfeld spektakel oplevert. De thuis scoorde dit seizoen immers al 63 keer, een opvallende statistiek voor een ploeg die dertiende staat op de ranglijst. Alleen kampioen AFC (81 keer) en HHC Hardenberg (64 keer) waren vaker trefzeker. Rijnsburgse Boys kreeg dit seizoen echter ook al 72 doelpunten tegen. Het totaal van 135 treffers dat de club dit seizoen meemaakte, is het hoogste van alle achttien deelnemers aan de Tweede Divisie. Verder scoorde geen ploeg in meer wedstrijden dan Rijnsburgse Boys (29 duels, gedeeld met AFC), maar er is ook geen club die minder vaak de nul hield dan de formatie van trainer Wilfred van Leeuwen (3 keer, gedeeld met FC Lienden, Jong Almere City en GVVV). Dé kans dus voor zowel Rijnsburgse Boys als FC Lienden om het publiek te vermaken.

De man in vorm bij Rijnsburgse Boys is momenteel Jeffrey Jongeneelen. De aanvaller maakte afgelopen week de enige goal van zijn ploeg tegen Jong Vitesse. Jongeneelen was bij zes van de laatste zeven doelpunten van Rijnsburgse Boys direct betrokken: drie keer als afmaker en drie maal als aangever. Jongeneelen kent sowieso een goed seizoen als het gaat om assists: alleen Mike van de Laar (17) en Melvin Grootfaam (12) gaven dit seizoen meer assists dan de spits (11).

Voor FC Lienden is het met drie speelronden te gaan in theorie nog niet gespeeld. De ploeg van trainer Hans van de Haar kan de nacompetitie nog ontlopen door zich naar plek veertien te vechten, maar is ook nog niet officieel veilig van de achttiende plaats, die degradatie naar de Derde Divisie betekent. Voor Lienden is het in deze fase een prettige gedachte om te weten dat het een tegenstander ontmoet waarvan het twee van de drie voorgaande competitieduels won. Kan FC Lienden zaterdag er voor zorgen dat directe degradatie in ieder geval geen optie meer is?