Nieuws Videos

Tweede Divisie Voorbeschouwing: Koninklijke HFC – IJsselmeervogels

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer Koninklijke HFC-IJsselmeervogels.

Het was de afgelopen weken stuivertje wisselen als het ging om de koppositie in de Tweede Divisie. IJsselmeervogels leverde in speelronde 24 de eerste plaats, op doelsaldo, in bij AFC na een ruime 5-0 nederlaag op bezoek bij Kozakken Boys, maar doordat AFC afgelopen weekeinde met 4-2 onderuit ging tegen GVVV, hadden de Vogels aan een 1-1 gelijkspel tegen VV Katwijk genoeg om weer lijstaanvoerder te worden. Komende zaterdag mag IJsselmeervogels opnieuw de eerste plaats verdedigen, deze keer op bezoek bij de Koninklijke HFC, de nummer zes van de competitie. Omdat AFC zondag pas in actie komt, kunnen de ‘Rooien’ bij een zege op zaterdag met een gerust hart de wedstrijd van de Amsterdammers volgen.

De tegenstander uit Haarlem zit in een moeilijke periode met drie opeenvolgende nederlagen, hoewel de verliespartij van zaterdag pas laat tot stand kwam. HFC stond tot de 80e minuut nog met 1-2 voor tegen VVSB, maar ging puntloos naar huis door twee treffers van Danny Bakker. De 1-2 was een benutte strafschop van Peet van der Slot (foto), alweer zijn vierde van deze competitie. Daarmee laat hij zien dat hij weinig zenuwen kent vanaf elf meter: geen speler scoorde dit seizoen vaker vanaf de beruchte stip dan Van der Slot (Rob van der Leij ook 4), die in 2018/19 nog geen penalty miste. Er is sowieso geen ploeg die meer stafschoppen benutte dan Koninklijke HFC (6, met Spakenburg en Katwijk).

Een penalty zou zaterdag meer dan welkom zijn voor Haarlemmers, die gezien de recente historie een lastige wedstrijd tegemoet gaan. IJsselmeervogels won immers beide onderlinge ontmoetingen in 2018, terwijl Koninklijke HFC slechts één keer trefzeker was in deze duels. Hoe dit doelpunt tot stand kwam? Vanaf de strafschopstip, dankzij Roy Castien.