Nieuws Videos

Tweede Divisie Scout: Jordi Bitter van SV Spakenburg

Met behulp van statistiekenbureau Opta scouten we hier wekelijks in de Tweede Divisie. Deze week staat Jordi Bitter van SV Spakenburg centraal.

Jordi Bitter zal zijn 25e verjaardag niet snel vergeten. Hij mocht zaterdag, nadat hij begin december zijn basisplaats was kwijtraakt, toch starten in de derby tegen IJsselmeervogels. Het vertrouwen van trainer John de Wolf betaalde hij uit, want na bijna een half uur spelen positioneerde de spits zich goed om de afgemeten voorzet van Argjend Selimi binnen te koppen. Dat doelpunt betekende de gelijkmaker en leverde Spakenburg, toch de underdog in de derby, uiteindelijk een verdiend punt op.

Achteraf zei Bitter dat hij het gevoel had dat hij tijdens de derby weer in de basis zou staan. Maar slechts één doelpunt in de laatste twaalf wedstrijden voor afgelopen het weekeinde zijn allesbehalve overtuigende cijfers voor de aanvalsleider van één van de grootste amateurclubs van Nederland. Toch toonde Bitter tijdens de derby van Spakenburg waarom John de Wolf hem opstelde. Behalve zijn doelpunt ondernam Bitter nog drie doelpogingen in de zeventig speelminuten die hij kreeg. Geen speler schoot in dit duel vaker dan hij (4 keer). Gretig was hij dus zeker.

Laten we voor Spakenburg hopen dat het de opmaat is naar de Jordi Bitter in vorm. In zijn derde wedstrijd liet hij immers zien dat hij meer dan goed kan voetballen. In het uitduel met FC Lienden op De Abdijhof (15 september 2018) maakte hij de eerste en voorlopig laatste hattrick van een Spakenburg-speler in de Tweede Divisie sinds Olivier Pilon in november 2016. Hij is teamgenoot Philip Ties tot op één doelpunt genaderd op de topscorerslijst van SV Spakenburg (zes om vijf goals). Topscorer is hij dus nog niet, maar wat betreft gewonnen punten met de doelpunten voor zijn ploeg hoeft hij in de hele Tweede Divisie slechts zes spelers voor zich te dulden.

Lees ook:

SV Spakenburg in achtervolging op favoriet IJsselmeervogels

SV Spakenburg verlengt met Vreekamp

SV Spakenburg breekt met drie spelers