Nieuws Videos

Vurig en doelpuntrijk treffen verwacht tussen Oranje en Rood

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer VV Katwijk-AFC.

Nadat AFC er niet in slaagde in de eerste tien competitiewedstrijden van 2019 twee keer op rij te winnen, lukte dat afgelopen zondag voor het eerst. Het was nodig om de koppositie weer over te nemen van IJsselmeervogels; de plek die de roodhemden nog zeven speelronden willen zien vast te houden. De oranjehemden van Katwijk vormen het eerste obstakel op weg naar de titel in de Tweede Divisie en dat belooft niet veel goeds voor AFC. Geen enkele van de vijf onderlinge wedstrijden in de Tweede Divisie werd immers in het voordeel van de Amsterdammers beslecht. Drie keer werd het gelijk, twee maal won Katwijk. Er staat overigens niet alleen voor AFC iets op het spel (behoud van de koppositie), maar ook voor de thuisclub. Daarvoor is het aanhaken of afhaken in de titelstrijd.

Hoewel Katwijk al meer dan twee maanden niet verloor, kreeg de ploeg in de laatste acht duels steeds minstens één tegentreffer te verwerken. Er staat tegenover staat dat in elk van deze wedstrijden ook werd gescoord. Doelpunten lijken dus een zekerheid op Sportpark De Krom. Zeker, omdat de defensie van AFC in de laatste twee uitwedstrijden niet foutloos bleek. Tegen zowel HHC als GVVV moest doelman Patrick Zonneveld vier keer ‘vissen’. En dan staat zaterdag ook nog eens Marciano Mengerink tegenover de Amsterdammers. De spits van Katwijk was afmaker of aangever bij zes van de zeven doelpunten van Katwijk tegen AFC in de Tweede Divisie (4 goals, 2 assists). Tegen geen ploeg was Mengerink bij meer Tweede Divisie-doelpunten direct betrokken dan tegen AFC (6, gelijk met BVV Barendrecht en Jong Sparta).