Videos

Tweede Divisie Voorbeschouwing: AFC – BVV Barendrecht

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer AFC-BVV Barendrecht.

Sportpark Goed Genoeg is zaterdagmiddag het strijdtoneel waarop hekkensluiter BVV Barendrecht en lijstaanvoerder AFC elkaar treffen. Op voorhand een oneerlijke strijd. De ploeg met de meeste treffers dit seizoen is AFC (70), terwijl alleen FC Lienden (76) meer doelpunten tegen kreeg dan Barendrecht (72). AFC won de laatste drie duels, terwijl BVV slechts één punt verzamelde in de laatste elf speelronden. Er kan dus met recht gesproken worden van een wedstrijd tussen David en Goliath.

Barendrecht heeft het zwaar en moet alle ‘wapens’ aanspreken om degradatie af te wenden. Veel vertrouwen zal de ploeg momenteel niet hebben, maar toch namen de manschappen van trainer Jack van den Berg in twee van de laatste vier uitduels brutaal een voorsprong (tegen HHC en Rijnsburgse Boys). Zeker in Rijnsburg was Barendrecht dichtbij een stunt, maar in de laatste vijf minuten ging het duel alsnog verloren. Ook in het uitduel met AFC van vorig seizoen kwam Barendrecht binnen tien minuten op voorsprong, maar resulteerde die wedstrijd niet in punten. ‘David’ zal die brutaliteit zaterdag opnieuw moeten aanspreken om een vroege voorsprong te pakken. Wie weet kan het ‘Goliath’ dan wel verrassen en de laatste strohalm grijpen in de strijd tegen degradatie.

AFC zal waken voor onderschatting, maar ook het voortouw willen blijven nemen in de titelstrijd. Behalve het eventuele kampioenschap liggen er meer mooie mijlpalen in het verschiet. Zo betekent de eerstvolgende treffer de 175e van AFC in de Tweede Divisie, een aantal dat alleen Jong Sparta Rotterdam (196), Kozakken Boys (191) en HHC Hardenberg (175) al haalden. Verder willen de Amsterdammers het hoge doelpuntengemiddelde vasthouden om het doelpuntenrecord over een seizoen te verbreken. Gemiddeld werd er door hen 2,5 keer gescoord (70 treffers in 28 duels), even vaak als Jong AZ in 2016/’17. Die ploeg eindigde twee seizoenen geleden op 85 doelpunten.