Nieuws Videos

Tweede Divisie Voorbeschouwing: GVVV – IJsselmeervogels

Met dank aan statistiekenbureau Opta Sports kijken we hier elke week statistisch vooruit naar de live-wedstrijd op Fox Sports van het weekeinde. Dat is deze keer GVVV-IJsselmeervogels.

Zaterdag leden de Vogels een pijnlijke thuisnederlaag in de strijd om het kampioenschap. Doordat HHC Hardenberg, met een man minder, vlak voor tijd drie punten meenam van Sportpark de Westmaat (1-2), staat IJsselmeervogels nu vijf punten achter koploper AFC. Met nog vijf duels te gaan, is er natuurlijk nog van alles mogelijk, maar komend weekeinde wacht er met GVVV een lastige horde voor de ‘Rooien’. Het lukte de club uit Spakenburg immers nog nooit om in Tweede Divisie-verband te winnen van de ploeg uit Veenendaal (G1, V2). Zij speelde alleen meer wedstrijden in deze competitie tegen VV Katwijk zonder een zege te boeken.

Het moyenne van topspits Danny van den Meiracker tegen GVVV is ook niet om over naar huis te schrijven. Van alle teams waartegen Danny van den Meiracker minmaal tweehonderd minuten speelde in de Tweede Divisie, kwam hij alleen tegen Koninklijke HFC (458 minuten) niet tot scoren. Verder had de aanvaller tegen geen ploeg gemiddeld zoveel minuten voor een doelpunt nodig als tegen GVVV (1 treffer in 416 minuten). In de meest recente ontmoeting tussen deze clubs zette Van den Meiracker zijn elftal wel op voorsprong, maar slechts zeven minuten later zorgde Sherwin Grot voor de gelijkmaker. Uiteindelijk bepaalde Rodny Hofman met een rake vrije trap de eindstand op 1-2.

Het zal voor IJsselmeervogels dus nog een hele klus worden om drie punten mee te nemen van Sportpark Panhuis. Niet in de laatste plaats omdat GVVV de goede vorm te pakken lijkt te hebben. De ploeg won de laatste twee competitieduels en pakte in de laatste vijf duels evenveel punten als in de tien wedstrijden daarvoor (9).