Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels?

Dit weekend staat er in de landelijke divisies van het amateurvoetbal een inhaalprogramma gepland. Dit betekend dus een beperkt aantal wedstrijden. Maar deze wedstrijden zijn voor de meeste van de betrokken ploegen niet zonder belang.

Betnation Divisie

In de hoogste afdeling van het amateurvoetbal gaat koploper Spakenburg op bezoek bij Rijnsburgse Boys. De ploeg uit Bunschoten-Spakenburg is al 19 duels (!) op rij ongeslagen. De laatste weken leek er wat zand in de motor te komen en de competitie weer spannend te worden. De 2-1 overwinning op ACV vorige week en het gelijke spel van De Treffers zorgen er voor dat het gat weer 8 punten is, met na dit weekend nog 10 wedstrijden te spelen. In Rijnsburg domineerde Delano Asante deze week het nieuws. De rappe aanvaller tekende in januari een contract bij buurman Quick Boys. Echter bleek de Hagenaar zijn contract niet goed gelezen te hebben aangezien daar een eenzijdige optie van Rijnsburg in stond. Asante gaf vrijdag op de website van Rijnsburgse Boys te willen blijven. Bestuurslid selectievoetbal Gert Pluimgraaff van Quick Boys stelt “Dit gaat nergens over” en geeft ook aan juridische stappen niet te schuwen. Mocht Spakenburg zaterdag winnen in Rijnsburg dan wint het na de 1e ook de 2e periode. Is dat het geval dan wordt deze periodetitel overgenomen door de nummer 2 in de eindstand van de periode. Dat kan nog een spannende aangelegenheid worden. De huidige stand in de 2e periode is:

WedstrijdenPuntenDoelsaldov.v. Katwijk1125+11s.v. Spakenburg1024+14Jong Almere City FC1123+8De Treffers1022+8

2e periode

De periode gaat over 11 wedstrijden. Katwijk is al uitgespeeld en zit in de wachtkamer. Wint of speelt Spakenburg gelijk dan winnen zij de 2e periodetitel. Deze titel wordt dan overgenomen door de nummer 2 in de eindstand van de periode. Jong Almere City FC is uitgespeeld, maar De Treffers kan bij winst thuis op GVVV nog in punten op gelijke hoogte komen met v.v. Katwijk. Het doelsaldo zal dan van doorslaggevende aard zijn. Dat is op dit moment in het voordeel van v.v. Katwijk. De Treffers zal dus met 4 doelpunten verschil moeten winnen om de periodetitel in de wacht te slepen. De Treffers zal sowieso willen winnen om nog uitzicht te houden op de titel. De club uit Groesbeek verlengde deze week de contracten van 5 belangrijke sterkhouders (Waterink, Langeveld, Joppen, Vlijter en Kornelis). De waarde van een periodetitel in de Tweede Divisie is vrijstelling in de 1e ronde van de KNVB beker.

Regerend kampioen v.v. Katwijk gaat op bezoek bij de Koninklijke HFC. In het verleden altijd een lastige uitwedstrijd voor de Katwijkers. Koninklijke HFC presteert in het algemeen ook goed tegen de topploegen, zeker op eigen veld. In Hardenberg gaat Excelsior Maassluis op zoek naar drie hele belangrijke punten in de strijd tegen degradatie. Na het verrassende gelijke spel tegen Spakenburg ging Excelsior er vorige week hard af tegen Quick Boys (5-0). 

Derde Divisie B

Ook in de Derde Divisie B kan de strijd om de 2e periodetitel dit weekend beslist worden. BVV Barendrecht is hier de grote kanshebber. Bij winst op v.v. UNA is de ploeg van Leen van Steensel zeker van de 2e periode en een plekje in de nacompetitie. Bij elk ander resultaat blijft Blauw Geel’38/JUMBO kanshebber voor deze prijs. De ploeg uit Veghel heeft een wedstrijd minder gespeeld dan Barendrecht maar komt dit weekend niet in actie. Bij winst in Zeelst lost Barendrecht tevens SteDoCo af als nieuwe koploper in de Derde Divisie B. 

Outsiders

Ploegen om nog in de gaten te houden voor de titelstrijd zijn ook s.v. TEC en Sportlust’46. TEC heeft op papier de minste verliespunten en loopt op de koplopers maar liefst 3 wedstrijden achter. De slechte gesteldheid van het hoofdveld op Sportpark De Lok heeft al geleid tot een aantal afgelastingen waardoor TEC een aantal drukke weken voor de boeg heeft met midweekse inhaalwedstijden. Zaterdag komt O.S.S.’20 op bezoek. Ondanks dat de ploeg uit Oss volgend jaar niet meer op Topamateurniveau zal spelen laat de ploeg het seizoen niet als een nachtkaars uitgaan (waarvoor hulde). Sportlust’46 neemt uit thuis op tegen s.v. Meerssen. De ploeg van Kevin Hofland doet het uitstekend de laatste weken en lijkt zich verzekerd te hebben van nog een jaar Derde Divisie voetbal

Kelderkraker

In Heerlen staat zondag het duel tussen de twee staartploegen op de ranglijst op de rol. Alleen winst telt zowel Groene Ster als Baronie om nog enigszins uitzicht te houden op de veilige plek 14. De laatste drie onderlinge duels werden allemaal gewonnen door Groene Ster. De Limburgers hebben echter moeite met scoren en wisten de laatste drie duels op rij het net niet te vinden.

Derde Divisie A

In de Derde Divisie staan er maar 2 duels op het programma. In beide duels geldt voor één van de twee ploegen aanhaken of afhaken. Sparta Nijkerk neemt het op de Ebbenhorst op tegen streekgenoot v.v. Eemdijk. Wint Sparta dan komt het op 4 punten van de koplopers Volendam en IJsselmeervogels en mengt het zich een soort van in de titelstrijd. Hetzelfde geldt voor Harkemase Boys wat de reis maakt naar Utrecht. Grote verschil is dat de Friezen al een periodetitel op zak hebben en dus sowieso verzekerd zijn van nacompetitievoetbal. 

Foto: Orange Pictures

Het bericht Vooruitblik: Inhaalweekend, wie wint  de periodetitels? verscheen eerst op Topamateurvoetbal.com.

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Spanning stijgt na puntenverlies van Rijnsburgse Boys bij Koninklijke HFC
oktober 22, 2024

De Tweede Divisie blijft vooralsnog een van de meest spannende competities van Europa. Zaterdag kwam...

OVERZICHT DERDE DIVISIE B | Blauw Geel’38 en Hoek boeken wederom een zege
oktober 22, 2024

In de Derde Divisie B blijven Blauw Geel’38 en Hoek uitstekend presteren. De ploeg uit...

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Geen winnaar in de derby van Katwijk, Rijnsburgse Boys wint topper tegen AFC
oktober 22, 2024

In de Tweede Divisie waren veel ogen gericht op de derby tussen Quick Boys en...

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Rijnsburgse Boys en Koninklijke HFC verspelen punten
oktober 22, 2024

Rijnsburgse Boys en de Koninklijke HFC zijn er dit weekend niet in geslaagd om de...

OVERZICHT TWEEDE DIVISIE | Rijnsburgse Boys blijft koploper, Koninklijke HFC weer zonder tegentreffer
oktober 22, 2024

Rijnsburgse Boys en de Koninklijke HFC staan ook na speelronde vijf op nummer één en...

Broodje Bal S2 E6 – Twee dappere strijders winnen alles
oktober 22, 2024

Deze week een iets andere aflevering dan normaal omdat Gerjan deze week als enige de...

Nog geen keuze onder de lat bij Quick Boys
oktober 22, 2024

Trainer Thomas Duivenvoorden heeft nog geen keuze kunnen maken wie de eerste doelman wordt bij...

Promotie- en Degradatieregeling seizoen 2024-2025 voor Divisies
oktober 22, 2024

De KNVB heeft donderdag 15 augustus de PD-regeling voor het seizoen 2024-2025 bekend gemaakt. Hierin...

Tegenvaller en aanwinst voor s.v. Spakenburg
oktober 22, 2024

Goed en slecht nieuws dezer dagen vanaf de Blauwe zijde van de Westmaat in Bunschoten-Spakenburg....

Quick Boys voegt Patrick Brouwer toe aan selectie
oktober 22, 2024

Afgelopen week maakte Quick Boys bekend dat het de 23-jarige Patrick Brouwer is toegevoegd aan...

Powered by Eyecons